WordPress 4.5 is uitgekomen

WordPress is een systeem dat constant in ontwikkeling is. Jaarlijks komen er gemiddeld twee à drie grote updates uit, afgewisseld met een aantal kleinere updates. Bij de grote updates worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd (voor gebruikers en ontwikkelaars). En dan nu is WordPress 4.5 uit gegeven.

Op dit moment is de final release van WordPress versie 4.5 is uitgekomen.

In versie 4.5 is het onder meer makkelijker gemaakt om links toe te voegen en zijn er diverse nieuwe snelkoppelingen naar opmaakcodes gemaakt. Verder is snel te zien hoe het eindresultaat er op verschillende apparaten uit komt te zien en zijn er verbeteringen aan de script loader gemaakt. De complete releasenotes kunnen hieronder worden gevonden.

WordPress 4.5 “Coleman”

Version 4.5 van WordPress, is genaamd “Coleman” als eerbetoon aan de jazz saxofonist Coleman Hawkins.

Verbeteringen voor bewerken

  • Interne linken – Blijf gefocust op het schrijven met een afleidingsvrije modus. Het biedt de mogelijkheid om eenvoudig naar de inhoud te linken.
  • Opmaak snelkoppelingen – Ook zo tevreden met het gebruik snelkoppelingen voor formatteren van lijsten en koppen? Nu zijn ze nog bruikbaarder met horizontale lijnen en <code>.

MASJO

Verbeteringen voor de Customizer

  • Live Responsive voorvertoningen – Zorg ervoor dat jouw site er fantastisch uitziet op alle schermen. Bekijk voorvertoning van mobiel, tablet en desktop direct in de customizer.
  • Aangepaste logo’s  – Thema’s ondersteunen nu logo’s voor je bedrijf of merk. De thema’s Twenty Fifteen en Twenty Sixteen zijn bijgewerkt met ondersteuning voor aangepaste logo’s. Dit kan worden aangepast via de site-instellingen in de customizer.

MASJO wp45

Onder de motorkap

  • Selectief verversen – De customizer bevat nu ondersteuning van een uitgebreid framework voor het genereren van de voorvertoning zonder dat de PHP-code moet worden herschreven in JavaScript. Bekijk het in actie met Menu’s.
  • Intelligent herschalen afbeelding – Gegenereerde afbeeldingen laden nu tot 50% sneller zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Echt heel mooi.
  • Updates voor JavaScript-bibliotheken – jQuery 1.12.3, jQuery Migrate 1.4.0, Backbone 1.2.3, en Underscore 1.8.3 zijn gebundeld.
  • Scriptloader verbeteringen – Betere ondersteuning is toegevoegd voor header/footer script-afhankelijkheden. Nieuw wp_add_inline_script() activeert het toevoegen van extra code voor geregistreerde scripts.
  • Verbeterde templates voor insluiten – Templates voor insluiten zijn gesplitst en kunnen direct worden overschreven door thema’s via de template-hiërarchie.

Wat betekent het voor jou?

Wordt je website onderhouden door MASJO, dan zullen we zodra WordPress 4.5 wordt vrijgegeven, je website binnen enkele dagen bijwerken naar de nieuwste versie.
Houdt er rekening mee dat niet alle nieuwe functionaliteiten automatisch in je website ondersteund zullen worden. Het kan zijn dat er voor bepaalde onderdelen extra werk vereist is.

Voor vragen kun je gebruik maken van het contactformulier.