WordPress 4.4 is uit, wat is er nieuw.

WordPress 4.4 is uit! En dat is heel goed nieuws voor alle gebruikers van dit populaire contentmanagementsysteem. De nieuwe versie draagt de naam van de op 25-jarige leeftijd overleden jazztrompettist Clifford Brown. WordPress 4.4 heeft een nieuw standaard theme Twenty Sixteen, schaalbare afbeeldingen en ondersteuning voor oEmbed. Werken met WordPress wordt nóg leuker en makkelijker dan het al is.

[easy-tweet tweet=”Heb jij WordPress al geüpdatet naar 4.4.? lees hier de veranderingen.” user=”masjo”]

 

responsive images

Schaalbare afbeeldingen

Voor de gemiddelde gebruiker van WordPress is vooral de betere ondersteuning voor schaalbare afbeeldingen een geweldige feature. WordPress kan nu op elk device afbeeldingen weergeven die perfect passen. Je hoeft daar zelf niks voor aan passen, het werkt gewoon. De webbrowser selecteert vervolgens automatisch de afbeelding in de best passende resolutie. Dit is echt een verbetering voor mobiel gebruik. Meer informatie vind je op dit developers blog.

Twenty Sixteen in WordPress 4.4

Met de komst van Clifford krijgt WordPress ook een nieuw theme Twenty Sixteen. Dit theme is strak, zakelijk en fris. Het ziet er fantastisch uit, op elk apparaat. Dankzij grappige kleurenschema’s en flexibele headers komt jouw content tot leven.

WordPress-inhoud als embed toevoegen

Nieuw in WordPress 4.4 is de directe ondersteuning van oEmbed. Het is nu mogelijk om je berichten als embed in te voegen op andere sites, zelfs op andere WordPress sites. Plak eenvoudig de bericht URL en je ziet direct een voorbeeld met titel, samenvatting en uitgelichte afbeelding.

REST API infrastructuur

Voor het ontwikkelen met WordPress 4.4 breekt dankzij de integratie van de REST API in de WordPress-core een nieuw tijdperk aan. Ontwikkelaars kunnen nu een REST API ontwikkelen bovenop WordPress. Infrastructuur is het eerste onderdeel van een meertrapse uitrol voor de REST-API.

Term meta

Terms ondersteunen nu metadata, net als berichten. Zie add_term_meta(),get_term_meta(), enupdate_term_meta() voor meer informatie.

Reactie query’s verbeteringen

Reactie query’s hebben nu cache ondersteuning om performance te verbeteren. Nieuwe argumenten in WP_Comment_Query maken het robuuster en query’s eenvoudiger.

Termen, reacties en netwerk objecten

Nieuwe WP_Term, WP_Comment en WP_Network objecten maken de interactie met termen, reacties en het netwerk beter voorspelbaar en intuïtief in de code.