WordPress 3.8 is uitgebracht

Op 4 december werd de eerste Release Candidate voor WordPress 3.8 uitgebracht.

WordPress 3.8; wat is er nieuw?

WordPress 3.8 komt met een feature die eigenlijk in WordPress 3.6 al zou verschijnen; MP6. MP6 is de naam voor de nieuwe layout van de admin van WordPress. Deze is al langer beschikbaar op WordPress.com en ook voor WordPress.org is deze al langer beschikbaar in de vorm van een plugin (genaamd MP6).

Foto 12-12-13 om 20.31

Deze layout – die al langer beschikbaar is als plugin – zal nu dus standaard in WordPress worden ingebakken. Net als MP6 worden ook de andere nieuwe features eerst als plugin ontwikkeld.

DASH

DASH is de naam van het nieuwe Dashboard. Dit is de landingspagina van de WordPress-admin. Deze verschijnt als eerste wanneer je inlogt. Deze pagina wordt vernieuwd en gaat er uit zien zoals in onderstaande afbeelding te zien.

Widgets

Naast MP6 en DASH worden ook de widgets op de schop genomen. Dat wil zeggen, de manier waarop je widgets activeert in de WordPress backend.

De nieuwe "Widget Area Chooser"

De nieuwe “Widget Area Chooser”

THX

THX is de nieuwe manier waarop je thema’s installeert en activeert. Eigenlijk verandert ook hier vrij weinig, behalve dat het er iets anders uit ziet.

Tot zover de grote nieuwe features van WordPress 3.8.

Twenty Fourteen

twenty-fourteen

Twenty Fourteen wordt het nieuwe standaard thema in WordPress 3.8.

Wat vind jij? Laat een reactie achter!

3 gedachten over “WordPress 3.8 is uitgebracht”

  1. Ik ontdekte dat je de kleuren kunt aanpassen, dat was met de oude ook, maar nu met meer kleuren.

Reacties zijn gesloten.