Voorwaarden voor Facebook-pagina’s

Nog even een opsomming wat wel en niet mag voor Facebook Pagina’s

 1. Alle gebruikers mogen een pagina maken, maar alleen gemachtigde vertegenwoordigers van het onderwerp mogen de pagina beheren. Pagina’s met namen die uitsluitend uit algemene of omschrijvende woorden bestaan, verliezen hun beheerdersrechten.
 2. Inhoud die op pagina’s wordt geplaatst is openbare informatie die voor iedereen beschikbaar is.
 3. Als je informatie over gebruikers verzamelt, moet je hun toestemming krijgen, duidelijk maken dat jij (en niet Facebook) degene bent die de informatie verzamelt en een privacybeleid publiceren waarin wordt uitgelegd welke informatie je verzamelt en hoe je deze gebruikt.
 4. Wanneer een gebruiker je pagina bezoekt en ze niet expliciet toestemming hebben gegeven door je Facebook-app de benodigde rechten te geven of rechtstreeks informatie te geven op je pagina, mag je alleen informatie gebruiken die op Facebook is te vinden plus informatie die voortvloeit uit de interactie met je pagina door de gebruiker en verband houdt met de pagina. Hoewel je bijvoorbeeld wel verzamelde statistieken van jouw individuele pagina mag gebruiken, mag je deze niet combineren met informatie van andere bronnen om de gebruikers ervaring van je pagina persoonlijker te maken, en mag je geen informatie over de interactie van de gebruiker met je pagina in een andere context gebruiken (zoals statistieken of persoonlijke aanpassingen voor andere pagina’s of websites).
 5. Toepassingen op je pagina moeten voldoen aan de Platformbeleidsregels van Facebook.
 6. Je bent volledig verantwoordelijk voor loterijen, wedstrijden of vergelijkbare acties op je pagina en moet voldoen aan onze Richtlijnen voor promotions.
 7.  Advertenties van derden zijn verboden op pagina’s. Advertenties of commeciële inhoud op pagina’s moeten voldoen aan onze Richtlijnen voor advertenties.
 8. Je beperkt de toegang tot je pagina indien vereist om te voldoen aan alle toepasselijke wetgeving en voorwaarden en beleidsregels van Facebook.
 9. Je mag geen voorwaarden opstellen als aanvulling op deze voorwaarden om het plaatsen van inhoud door gebruikers op je pagina te beheren.
 10. Pagina namen moeten:
  1. uit meer dan alleen een algemene of beschrijvende term bestaan (zoals ‘bier’ of ‘pizza’);
  2. grammaticaal correct zijn wat betreft hoofdlettergebruik, en mogen geen onnodige hoofdletters bevatten of alleen uit hoofdletters bestaan;
  3. vrij zijn van tekens en symbolen waaronder, maar niet beperkt tot overbodige leestekens en handelsmerken; en
  4. moeten vrij zijn van slogans, overbodige beschrijvingen of onnodige kwalificaties. Campagne namen en/of regionale of demografische kwalificaties zijn wel toegestaan.
Hou jij je netjes aan de regels? Laat je pagina url hieronder achter, dan krijg je van ons een ‘duim’.

3 gedachten over “Voorwaarden voor Facebook-pagina’s”

 1. Brenda Suitela

  Volgens mij hou ik me aan de regels….moet ze nog even goed doorlezen. Bedankt.

 2. Pingback: URL

 3. Pingback: Facebook versoepelt de regels voor acties |MASJO Social Media Services

Reacties zijn gesloten.