Twitter tool: Tweriod zegt je wanneer je moet tweeten

Tweriod is een Twitter tool die je campagnes van Twitter kunnen meten en optimaliseren.
Je kan met behulp van Tweriod overzichtelijke rapporten bekijken wanneer de optimale momenten zijn voor jou Twitter account om te tweeten.

Wat is Tweriod?

Wanneer je een tweet de wereld in stuurt, weet je niet altijd door wie deze tweet gelezen wordt, en hoeveel mensen jouw boodschap lezen. Het gezond verstand zegt je wel dat een tweet midden in de nacht niet zoveel effect zal hebben, maar wat met andere momenten van de dag? Tijdens de lunchpauze, of tegen de avond toe klinken al logischer, maar het blijft nog steeds een gok.

Om het optimale tijdstip te bepalen, kan je Tweriod gebruiken. Wanneer je je Twitter-account koppelt aan Tweriod, zal je een mooie grafiek te zien krijgen die je vertelt hoeveel volgers gemiddeld online zijn tijdens een bepaald tijdstip. Om dat te bepalen analyseert Tweriod de Twitter streams van al je volgers. De laatste 200 tweets van al je volgers worden geanalyseerd.

De grafieken zal je niet direct te zien krijgen. Tweriod doet er een tijdje over om de streams van al je volgers te analyseren. Hoe meer volgers je hebt, hoe langer de analyse zal duren. Nadat de analyse is afgelopen, zal je een direct message ontvangen, die een link naar de resultaten van de analyses bevat.

Maar wanneer je de grafiek hebt, kan je snel het optimale moment bepalen waarop je je tweets uitstuurt. Je hebt overigens toegang tot verschillende grafieken. Zo kan je grafieken zien van weekends, zondagen, maandagen en weekdagen. Met de optie Combined kan je ook grafieken met elkaar vergelijken.

Tweriod voorziet ook een @replies rapport, dat aangeeft op welk tijdstip je de meeste replies hebt ontvangen. Voor dit rapport maak Tweriod gebruik van de laatste 600 tweets waarin je vermeld werd.

Tweriod biedt twee formules aan. Neem je de gratis formule, dan zal je eens per maand een gratis analyse van je account kunnen ontvangen. Neem je echter de Premium formule, dan heb je meer mogelijkheden. Zo zal je bijvoorbeeld elke dag van de week gedetailleerde informatie kunnen verkrijgen. De prijs van de Premium formule hangt af van het aantal volgers dat je hebt.

[notice]BRON: http://www.zoekmachine-marketing-blog.com[/notice]