BrandMentions is een zoekmachine voor social media

Vermeldingen kunnen op elk moment gebeuren op basis van de originele content die je deelt vanuit je blog , of content die je hebt samengesteld via een nieuwsbrief of Facebook. De kans is groot dat, als je het daarbuiten plaatst, er mensen zijn die de content op verschillende platforms delen en jouw organisatie / merk vermelden. Er zijn enorm veel tools om social media te monitoren. Iedere tool heeft zijn eigen sterke punten. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen, ze bieden gratis nuttige informatie!

BRANDMENTIONS (SOCIAL MENTION)

Brand mentions zijn verwijzingen op internet naar een bedrijf, merk of service. Deze mentions komen vaak voor in een waardering van een product of service, een blogartikel, lesstof of nieuwsberichten. Een brand mention kan de online reputatie van een merk of product direct beïnvloeden. Het kan lonen om tools te gebruiken die media afstruinen op zoek naar brand mentions om zo de eventuele negatieve reacties te kunnen voorzien van commentaar.

BrandMentions is een zoekmachine voor social media. Via deze tool kun je zien wat er over jouw bedrijf of product wordt gezegd. BrandMentions zoekt deze informatie op bijna 100 verschillende sociale platformen

Een hulpmiddel voor sociale monitoring, controleert blogs, microblogs, afbeeldingen , opmerkingen, bladwijzers, evenementen, audio, vragen en video’s voor alle vermeldingen van jouw organisatie. Vermeldingen worden vervolgens weergegeven op de resultatenpagina en je kunt de resultaten exporteren in een RSS-feed, e-mailwaarschuwing of CSV / Excel-bestand. In de linkerzijbalk zie je dat BrandMentions meet hoeveel re-tweets er waren van elke vermelding, hoeveel auteurs de content hebben gedeeld, wanneer de laatste vermelding was, hoeveel uren elke vermelding en de topzoekwoorden , bronnen, gebruikers, hashtags voor de resultaten.

Bovendien vertelt de zijbalk je ook of het sentiment positief of negatief is en wat de kracht, het bereik en de passie is voor alle vermeldingen. Met andere woorden, de tool berekent hoe ver elke vermelding heeft bereikt, of het publiek gepassioneerd is over de inhoud en hoe sterk deze is gebaseerd op het aantal mensen dat er interactie mee heeft.