SEO tools

Score beter in Google met deze SEO tools

seo-tools

Search Engine Optimization (SEO) is een methode waarmee websites door de zoekmachines gevonden kunnen worden en door SEO toe te passen kun je er zorg voor dragen dat jouw website op de eerste pagina komt. Om dit te doen zijn er verscheidene goede SEO tools beschikbaar die je gratis kunt uitproberen of die je kunt kopen. SEO-tools zijn extensies of software die waardevolle inzichten geven over wat mensen zoeken en hoe je met jouw website beter kan scoren in de zoekresultaten.

Contentking

ContentKing is een SEO tool die kijkt naar alle basis SEO optimalisaties die je in jouw website bent vergeten toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van geoptimaliseerde titels, maar ook het checken van ontbrekende meta-omschrijvingen of het herstellen van kapotte interne of externe URL's.

Daarnaast monitoren ze je website real-time en kan je alle wijzigingen die je maakt direct terugzien. Door alle stappen en fouten uit het programma te doorlopen maak je de laatste SEO stappen van je website waterdicht!

Als jij meerdere websites beheert en SEO onderhoud doet, dan moet je altijd weten wat er wordt veranderd. Een andere metadescriptie, een andere H1 titel of een verwijderde alinea kan grote gevolgen hebben voor positie van de pagina in de zoekmachine resultaten. Met ContentKing zie je exact wat er op de websites die je beheert gebeurt. Dat is ook handig voor jezelf, want dan hoef je elke verandering niet meer zelf bij te houden.

Je krijgt van de tool behalve een gedetailleerd SEO overzicht per pagina ook een algemeen schema voor de SEO kwaliteit van je complete website. Je ziet dan in een handige samenvatting welke problemen de hele website beïnvloeden en welke slechts op een gedeelte ervan aanwezig zijn. Op die manier wijs je grotere problemen gemakkelijker aan en begrijp je waarom sommige pagina’s wel goed presteren en andere niet.

Semrush

Semrush is een van de meest geavanceerde tools om je eigen, maar ook de sites van je concurrenten te analyseren. Doe onderzoek naar backlinks, zoekwoorden en laat automatisch bijhouden door Semrush hoe je posities voor de verschillende zoektermen veranderen!

SEMrush heeft een aantal basisfunctionaliteiten en deze kun je toepassen via een overzichtelijk dashboard. Zo kun je een zoekwoord- of domeinnaam analyse uitvoeren van jezelf en van de concurrerende websites, je kunt je website optimaliseren, je kunt advertenties onderzoeken en je advertentieplatform bepalen en je hebt toegang tot een hele uitgebreide database met informatie.

Met de gratis versie heb je beperkte toegang, maar dat kan voldoende zijn voor beheerders van kleine websites, zoals bloggers en E-book schrijvers. Kies je voor de betaalde versie, dan zijn er verschillende pakketten die tussen de $1000 en $4000 per jaar kosten.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *