Revisies WordPress berichten verwijderen

wordpress revisie

Sinds de versie 3.6 wordt er van elk WordPress bericht of pagina of bij een wijziging een back-up van de oudere versie bewaard binnen WordPress. Dit noemen ze een revisie. Ook bij het openen van een bericht of pagina gebeurt dat. Met als gevolg dat het aantal opgeslagen revisies enorm snel toeneemt. Dit kan invloed hebben op de website performance.

In geval van nood kun je terug vallen op een oudere revisie. Die oudere revisie kun je de en die de huidige maken die getoond wordt op je website.

Deze opgeslagen revisies nemen ruimte in de database in. Bij veel revisies en veel berichten en pagina´s kan dit de het laden van webpagina´s en de werking van je website vertragen.

Om dit probleem op te lossen moet je dus revisies kunnen verwijderen. Dat kan niet standaard in WordPress. Om dit wel te kunnen doen heb ik een aantal plugins getest. Uiteindelijk bleek er maar één plugin probleemloos te werken. Dit was de plugin Revision Control

Revision Control – revisies verwijderen en beperken

revision control

Met plugin Revision Control kun je op makkelijke wijze oudere revisies verwijderen. Ook kun je er het aantal revisies bij nieuwe pagina’s en berichten automatisch laten beperken.

Revision Control heeft de mogelijkheid om via algemene instellingen het maximale aantal revisies te beperken. Het aantal revisies kun je zowel voor pagina´s als berichten apart instellen. Het gaat in werking vanaf het moment dat dit ingesteld is voor elk bericht of elke pagina die bewaard wordt met de knop “Bijwerken”. Door op de knop “Bijwerken” te klikken in al bestaande berichten en pagina´s worden ook oudere revisies verwijderd.

Het revisieblok onder een bericht of pagina krijgt een Delete knop waarmee handmatig revisies verwijderd kunnen worden. Ook heb je in het revisieblok de mogelijkheid om voor het je bericht of pagina handmatig het aantal toegestane revisies in te stellen. Wanneer je dit op Default Revision settings laat staan worden de standaard instellingen gebruikt.

Foto 06-01-14 om 13.59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je zou ook de optie voor een revisie uit kunnen zetten. Plaats dan de volgende code in wp-config.php bestand.

define('WP_POST_REVISIONS', false);

Is deze plugin voor jou nuttig? Ken je een goed alternatief? Een reactie of een like voor dit artikel wordt altijd op prijs gesteld.