Redenen om nu te investeren !

Sommige Nederlandse bedrijven investeren momenteel anticyclisch. Deze bedrijven snijden niet alleen in de kosten, maar kiezen juist deze crisistijd als moment om extra investeringen te doen, zoals het herzien van strategische keuzes of een refreshment van hun organisatie.

Anticyclisch investeren is investeren tegen de stroom van de economische cyclus. Een anticyclisch bedrijf investeert juist niet of minder ten tijde van hoogconjunctuur, maar spaart het geld op en investeert het dan bij economische tegenspoed.

Anticyclisch investeren is een op het oog riskante strategie die bedrijven echter grote voordelen kan opleveren als deze economische crisis voorbij is.

MKB organisaties kunnen sterker uit deze economische crisis komen als zij nu de tijd nemen om hun positie (eventueel opnieuw) te bepalen en hun organisatie hierop aan te passen. Dat klinkt wellicht als een cliché, maar nog te weinig bedrijven voegen de daad bij het woord!

We sommen de belangrijkste voordelen voor u op:

1) Betere marktvoorwaarden
De kosten van investeringen zijn in crisistijd doorgaans lager dan in een tijd van hoogconjunctuur. Veel bedrijven hebben momenteel minder werk en zijn daarom voor een lagere prijs te boeken voor een contract. Er zijn nu betere marktvoorwaarden af te dwingen !

2) Voorsprong nemen op de concurrentie
Een deel van uw concurrenten is momenteel waarschijnlijk niet in staat om te investeren. Door wel te investeren waar concurrenten dat niet doen, kunt u juist in deze tijd een voorsprong nemen!

3) Marktaandeel vergroten
Door nu te investeren kunt u uw marktaandeel vergroten. Door de huidige crisis kunnen concurrenten bovendien van de markt verdwijnen.

4) Goedkoop concurrenten kunnen overnemen
In tijden van crisis worden bedrijven of bedrijfsonderdelen te koop gezet, al dan niet noodgedwongen. Daarbij kan het gaan om bedrijven die voor u aantrekkelijk zijn om over te nemen, tegen een nu lage prijs.

5) Wie nu marktaandeel neemt, is straks een grotere speler
Door de shake-out onder concurrenten en de investeringen die u heeft gedaan, komt u als een grotere speler uit de crisis.

6) Inspelen op nieuwe behoeften
Als gevolg van deze economische crisis ontstaan er nieuwe marktbehoeften waar u door te investeren op in kunt spelen.

7) Het houdt de economie op gang
Dankzij anticyclische investeringen blijven de bestedingen in de economie op gang. Gesteld kan worden dat als alle ondernemers anticyclisch zouden investeren, er zelfs geen economische cycli meer zouden zijn.

8) Meer personeel beschikbaar
In een tijd van hoogconjunctuur is er personeelstekort. Dankzij deze economische crisis de arbeidsmarkt nu ruimer en is er meer goed personeel te krijgen.