Ook Colruyt geeft geen 1000 euro weg op Facebook!

Colruyt werd de voorbije uren uitvoerig ‘bedankt’ op Facebook, maar tevergeefs: de naam van de supermarktketen wordt misbruikt in een spambericht afkomstig uit Pakistan. Er zijn geen cadeaubonnen van 1.000 euro te geef, bevestigt Colruyt zelf. Zelfde actie als die van de Albert Heijn.

Een spambericht met domeinnaam ‘colruyt.us’ roept surfers op om een van de cadeaubonnen van 1.000 euro te claimen. Een teller laat zogezegd zien hoe snel ze de deur uit vliegen.

Gebruikers krijgen twee stappen opgelegd: het bericht delen op Facebook, en dat met de melding ‘Dank je wel Colruyt’.

Heel wat mensen blijken geloof te hechten aan het bericht, want op Facebook en Twitter volgen de bedankingen elkaar snel op.

Het gaat echter om een spambericht, wellicht bedoeld om de Facebook-gegevens van surfers te achterhalen. De domeinnaam colruyt.us is geregistreerd in Pakistan.

Colruyt bevestigt dat het om een vals bericht gaat. Het waarschuwt nu ook op zijn eigen Facebook-pagina voor de spam. Later vandaag wordt ook uitgelegd hoe surfers het bericht kunnen verwijderen.

De supermarktgroep distantieert zich uitdrukkelijk van de actie. Marketingdirecteur Bart Van Lierde: ‘Dit is geen actie van Colruyt. We onderzoeken momenteel wie de initiatiefnemer is van de webpagina en wij zullen sowieso klacht indienen bij de gerechtelijke instanties.’

Dat de website geregistreerd is door personen uit Pakistan maakt het volgens Van Lierde mogelijk moeilijker voor de verwerking van de klacht. Volgens de marketingdirecteur wil men met de schijnactie mogelijk privégegevens ontfutselen, maar dat weet hij niet zeker.

3 gedachten over “Ook Colruyt geeft geen 1000 euro weg op Facebook!”

Reacties zijn gesloten.