Hoe krijg je meer interactie op je Facebook pagina?

Deze vraag wordt mij bijna wekelijks gevraagd. Je hebt een Facebook pagina opgezet en ingericht. Je plaatst met regelmaat leuke berichten erop. Tenminste dat is jouw mening. Maar niemand reageert erop. Als iemand een reactie plaatst op jouw pagina, dan zien de volgers van deze persoon dat ook. Dat zorgt er dus voor dat je pagina wordt gedeeld met andere mensen buiten je netwerk. En dit kan zich dan verspreiden als een olievlek over heel Facebook. Als je geluk hebt, dan gaat je bericht viraal. Maar goed, dan moet je natuurlijk wel eerst reacties krijgen op je berichten.

TIP! Volgens statistieken van Kissmetrics krijgen Facebook updates met foto’s 39% meer interactie dan posts die enkel links, video’s of tekst bevatten. Dus ik zou zeggen, voeg altijd een foto of afbeelding toe aan je Facebook bericht. En gebruik dan een foto die je zelf hebt gemaakt, dat straalt meer vertrouwen uit dan een afbeelding die je van internet hebt geplukt.

Stel een vraag

Als je wilt dat mensen gaan reageren begin dan met het stellen van een vraag. Bijvoorbeeld: Wat drink jij het liefst koffie of thee? Welke stad zou je nog graag willen bezoeken? Wat staat er nog op jouw bucketlijst? Welk boek ben je aan het lezen? Of naar welke muziek luister je het liefst?

Facebook interactie vraag

Dit kan je natuurlijk ook anders opzetten. Door het maken van dilemma’s. Koffie of Thee? Cola of Sinas? Of je maakt een mooi plaatje met daarin 2 producten die je verkoopt. En je vraagt dan welke je fans de voorkeur aan geven. Nu promoot je producten van jezelf zonder echt commercieel over te komen. Maar ondertussen praten je fans wel over je producten.

[sociallocker id=”7596″]

Zoek de verschillen

Een andere manier om niet te commercieel over te komen, is door een bericht te maken met zoek de verschillen. Het is een laagdrempelig puzzel en dat werkt vaak goed.

Gewoon vragen

Heb je wel eens een bericht geëindigd met “Delen wordt gewaardeerd” of “like als je het ermee eens bent”. Vragen om een like geeft meer interactie. Als je het maar niet te vaak doet, dan kan het als opdringerig worden ervaren.

Waar of niet waar

Een leuke manier van vragen stellen is met waar of niet waar. Zoek een feitje uit je branche en leg dit voor aan je fans. Waar of niet waar. Gegarandeerd succes.

waar of niet waar

Maak de zin af

Haal het creatieve uit je fans naar boven door een maak de zin af vraag. Mijn favoriete soep is…. Ik sport het liefst rond … uur. Op mijn boterham eet ik het liefste …

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je bij je eigen branche onderwerp blijft. Om nou naar soep te vragen als je schoenen verkoopt, is natuurlijk niet relevant.

maak de zin af

Speel in op actualiteit

Plaats berichten die inspelen op wat er gebeurt in je omgeving. Denk aan Pasen, Kerstmis, Koningsdag, Nieuwjaar. Haak hier op in met je berichten.

inhaker ben en jerry[/sociallocker]

Heb jij een Facebook bericht wat heel veel of juist helemaal geen reactie oplevert. Laat het ons weten in een reactie hieronder.