Hoe zet ik mijn Linkedin profiel openbaar?

Hoe zet ik mijn LinkedIN profiel openbaar?

linkedin

Je openbare profiel wordt weergegeven wanneer iemand je zoekt via een openbare zoekmachine, zoals Google, Yahoo!, Bing, etc. Je kunt je openbare profiel bewerken vanaf de pagina Profiel bewerken.

Je openbare profiel verbergen:

  1. Houd de cursor boven aan je homepagina boven Profiel en selecteer Profiel bewerken.
  2. Klik in het bovenste gedeelte van je profiel, naast de URL voor je openbare profiel, op de link Bewerken. Je ziet dan een dergelijk adres: www.linkedin.com/in/uwnaam.
  3. Klik rechts op de knop naast Mijn openbare profiel zichtbaar maken voor niemand. Je LinkedIn-profiel wordt nu niet weergegeven in zoekmachines en is niet zichtbaar voor mensen die geen lid van LinkedIn zijn.

 

Opmerking: Als je je openbare profiel uitschakelt, kan het een paar weken duren voordat het wordt verwijderd uit de resultaten van zoekmachines.

Je openbare profiel weergeven of wijzigen welke onderdelen van het profiel worden weergegeven:

  1. Houd de cursor boven aan je homepagina boven Profiel en selecteer Profiel bewerken.
  2. Klik in het bovenste gedeelte van je profiel, naast de URL voor je openbare profiel, op de link Bewerken. U ziet dan een dergelijk adres: www.linkedin.com/in/uwnaam.
  3. Klik op de knop Mijn openbare profiel zichtbaar maken voor iedereen. Je basisgegevens worden standaard weergegeven.
  4. Vink de selectievakjes aan of uit om te selecteren welke aanvullende onderdelen je wilt weergeven. De wijzigingen worden direct geïmplementeerd en je ziet ze direct op de pagina. Klik op je openbare profiel weergeven om de volledige pagina te zien. Het kan zijn dat je de pagina opnieuw moet laden voordat je de wijzigingen ziet.