Als je je account niet meer wilt gebruiken, kun je het deactiveren of verwijderen.

Deactiveren

Wanneer je je account deactiveert, zet je je account als het ware in de wacht. Andere gebruikers kunnen je tijdlijn niet meer zien, maar we verwijderen geen informatie die in je account is opgeslagen. Een account deactiveren is hetzelfde als ons vertellen geen informatie te verwijderen omdat je je account wellicht in de toekomst weer wilt activeren. Je kunt je account deactiveren op de pagina Accountinstellingen.
Als je account is gedeactiveerd, kunnen je vrienden je nog steeds in hun vriendenlijst zien staan.

Verwijderen

Wanneer je account verwijdert, wordt het account permanent verwijderd van Facebook. Het duurt ongeveer een maand om een account te verwijderen, maar sommige gegevens kunnen tot maximaal negentig dagen bewaard blijven in back-ups en logboeken. Verwijder je account alleen als je er écht zeker van bent dat je het nooit meer wilt activeren. Je kunt je account hier verwijderen.Meer informatie.
Bepaalde gegevens zijn noodzakelijk om je services te kunnen bieden, dus we verwijderen deze gegevens pas als je je account hebt verwijderd. Sommige dingen die je doet op Facebook worden niet opgeslagen in je account, zoals wanneer je een bericht plaatst in een groep of iemand een bericht stuurt (zelfs nadat je je account hebt verwijderd, kan je vriend nog steeds een bericht hebben dat je hebt verstuurd). Die informatie blijft bestaan nadat je je account hebt verwijderd.