Home » Hoe schrijf je nu de perfecte Linkedin uitnodiging

Het verbaast me wel eens hoeveel mensen nog zo een standaard uitnodiging sturen op Linkedin. Het is eigenlijk hetzelfde als iemand op straat aanspreken en om hun telefoon nummer vragen of zo.

Misschien doen jullie dat ook wel? 😉 Maar goed, waarom zou ik een standaard uitnodiging op Linkedin eigenlijk accepteren? En wat is eigenlijk een goede uitnodiging?

1. Het begint met je profiel foto. Wist je dat je profiel 14x meer wordt bekeken als je een foto erop het staan?

2. Maak je bericht persoonlijk. Het is toch niet zo moeilijk om er een stukje tekst bij te typen waarom je wilt connecten.

3. Waarom wil je iemand tot je netwerk toevoegen? Waardeer de content die die ander deelt, of wil je verder praten met diegene over een bepaald onderwerp.

4. Herinner diegene er aan als je elkaar hebt ontmoet op een bijeenkomst. Of als je elkaar nog niet hebt ontmoet, refereer dan naar punt 3.

5. Het kan geen kwaad om te vermelden wat je expertise is, maar maak het niet te commercieel.

6 & 7 Eindig met wat aardige woorden en een groet.

1 reactie op “Hoe schrijf je nu de perfecte Linkedin uitnodiging”

  1. Leuk artikel, ook ik ben erop bedacht persoonlijk uit te nodigen.
    en… op de spelling te letten, tip! géén kritiek het verbaasd is natuurlijk het verbaast en ook woorden als standaard uitnodiging horen aaneen geschreven te worden. Veel van dit type foutjes komen door onze hechtheid met de Engelse taal, waar die woorden juist weer los geplaatst worden. Bést ingewikkeld!

Reacties zijn uitgeschakeld.