Hoe populair ben jij in je netwerk op Linkedin?

Hier zit ik al jaren op te wachten. En eindelijk ben ik in staat om te zien hoe populair ik ben op Linkedin. 😉 Nee natuurlijk niet, maar Linkedin heeft wel deze functie onlangs toegevoegd. Via deze pagina kan je zien hoe je ervoor staat. De functie geeft inzicht in hoe je LinkedIn profiel scoort ten op zichte van je eigen netwerk en wat je hier aan kunt verbeteren. De nieuwe functie werd in deze LinkedIn blogpost geïntroduceerd.

Mijn status vandaag is dat ik op de 47e plaats sta van de 9034 connecties die ik heb. Dus ik sta in de top 1%.

Om het aantal profielbezoekers te verhogen geeft LinkedIn aan de rechterkant van de pagina verschillende suggesties zoals het verbeteren van een samenvatting (Summary), het toetreden tot specifieke LinkedIn groepen of toevoegen van vaardigheden. Deze suggesties vind je in het rechter menu.

How_you_rank___LinkedIn

Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

LinkedIn geeft de volgende tips om inzichten op te doen op basis van ‘Who’s viewed your profile’ en ‘How You Rank’:

 • Werkzoekenden
  Recruiters van bedrijven krijgen veel sollicitaties voor openstaande vacatures. Door het profiel van een recruiter te bekijken van het bedrijf waar je solliciteert is de kans groot dat ze ook jouw LinkedIn profiel bekijken.
 • Ondernemers en consultants
  De nieuwe functie kan inzicht geven in relevante zoekwoorden die mensen gebruiken om op je profiel uit te komen (bijvoorbeeld aan de hand van gezochte vaardigheden). De ‘How You Rank’-functie geeft inzicht je in hoe je beter zichtbaar kunt worden op LinkedIn.
 • Studenten en net afgestudeerde young professionals
  Voor wie op zoek is naar een eerste baan na het afstuderen, is eerste tip hierboven al van toepassing. Probeer daarnaast ook profielen van alumni te bekijken. Het trekken van aandacht op deze manier kan een leuke gelegenheid zijn om met elkaar in contact te komen. Optimaliseer het eigen profiel door de ‘meest bekeken LinkedIn gebruikers uit je eigen netwerk’ (most-viewed Members in your network) te bekijken in de ‘How You Rank’-functie.
 • Sales professionals
  Voor professionals werkzaam in de sales zijn contacten ter ondersteuning van het commerciële proces belangrijk. Gebruik de inzichten van de functie om inzicht te krijgen wie je profiel heeft bezocht en welke gemeenschappelijkheden er zijn die een aanknopingspunt kunnen zijn voor contact.

Waarom zie ik dit niet?

Het kan zijn dat jij deze optie helemaal niet ziet in je profiel. Dan heb je je profiel waarschijnlijk op Nederlands staan. Wanneer je dit aanpast naar Engels dan zie je deze optie wel. Aanpassen van je taalkeuze kan via deze pagina.
Bekijk nu de direct de inzichten en het LinkedIn advies over hoe je jouw LinkedIn profiel kunt verbeteren bij ‘LinkedIn’s ‘How You Rank‘. Wat is jou rank? Laat het met weten via een reactie hieronder.

2 gedachten over “Hoe populair ben jij in je netwerk op Linkedin?”

Reacties zijn gesloten.