Hoe kan je je geschiedenis verwijderen in je zoekbalk van Facebook?

Vandaag kreeg ik de vraag:

Hoe kan je je geschiedenis verwijderen in je zoekbalk van Facebook??

Het is geen verrassing dat Facebook de geschiedenis bijhoudt van alles wat je typt in de balk bovenin met “Zoek naar mensen, plaatsen en dingen”. Deze informatie krijg alleen jij als gebruiker te zien – tenzij je je account overal openlaat natuurlijk.

Om de gehele historie te wissen, moet je even een paar stappen ondernemen. Die instellingen zitten behoorlijk verstopt. Je vindt hem onder het pictogram van het driehoekje rechtsboven. Klik daarop en kies in het uitvouwmenu voor ‘Activiteitlogboek’ of  ‘Activty Log’.

Mascha_Santegoets_Blommestein

In het menu dat links verschijnt klik je vervolgens op ‘Meer’. En dan komt er nog een heel menu onderaan te hangen. Klik dan op het onderdeel “Zoeken” of ‘Search’.

Mascha_Santegoets_Blommestein

Hier zie je alles wat je ooit hebt gezocht in de zoekbalk. Als je dat wilt, kun je bovenaan klikken op “Zoekgeschiedenis wissen” of ‘Clear Searches’ om de lijst te verwijderen.

Mascha_Santegoets_Blommestein

Dit betekent niet automatisch betekent dat Facebook niet meer weet wat je hebt gedaan. De kans is groot dat het bedrijf dit nog wel in een database heeft staan.

3 gedachten over “Hoe kan je je geschiedenis verwijderen in je zoekbalk van Facebook?”

  1. Filip Van Holsbeeck

    Ik heb ooit eens een naam ingetikt in de zoekbalk op facebook en telkens ik de letter V typ staat deze naam nog steeds bij de '8 beste resultaten'. Ik heb de stappen die hierboven vermeldt staan al 10 keer uitgevoerd maar deze gegevens blijven gewoon tevoorschijn komen.

Reacties zijn gesloten.