Hoe je 1000 Facebook likes krijgt in 6 stappen!

Een van de uitdagingen voor bedrijven die aanwezig willen zijn op Facebook is “En wat nu?”. Je hebt een pagina aangemaakt, tenzij u een budget heeft voor een social media consultant, dan wordt dit voor u gedaan. Je hebt alle stappen gevolgd en zodra de pagina online is, komt de twijfel: wat moet ik doen? Wat moet ik zeggen? Hoe krijg ik fans? Al het begin is moeilijk, daarom bieden we een korte stappenplan van de eerste stappen die u zullen helpen om deze magische grens van, laten we zeggen, 1000 Facebook Fans te krijgen. We hopen dat het nuttig is!

1. Zorg voor een goede kwaliteit cover foto:

Zodra de Facebook pagina is geopend voor het publiek en voordat je begint met deze pagina te delen met uw contacten, zorg er dan voor dat u een goede cover en profiel foto hebt. Die uiteraard moeten worden afgestemd op uw merk/ imago. En natuurlijk volgens de regels van Facebook zijn. Of het nu een logo of een foto van uw producten / diensten, het uiterst belangrijk dat de beelden een goede resolutie hebben en overeen komen met de maten bepaald door Facebook: Cover afbeelding van 851 × 315 pixels en profielfoto van 160 × 160 pixels. Onscherpe foto’s of afbeeldingen zijn slecht voor uw imago en uw merk.
U kunt meer informatie vinden op de volgende Facebook-pagina: Wat zijn de richtlijnen voor dekking mijn pagina’s foto?

2. Deel met familie en vrienden:

De eerste ronde van Likes is niet zo moeilijk te krijgen. Denk hierbij aan familie en goede vrienden. Ze zouden al op de hoogte moeten zijn van wat uw bedrijf is. Een uitnodiging sturen om je pagina leuk te vinden is heel eenvoudig. Stuur ze een e-mails met de pagina-URL of nodig ze direct uit met behulp van de “Nodig vrienden uit”-knop op de admin panel van uw pagina.

vriendenuitnodigen

3. Personaliseer uw pagina:

Niet alleen de cover en profiel foto’s geven een persoonlijk tintje aan uw pagina. Ze geven een eerste indruk, maar van nu af aan moet je een continuïteit creëren van inhoud en deze delen met met uw publiek, zodat er een toegevoegde waarde is voor uw fans. Beperk jezelf niet tot het delen van links en foto’s van andere blogs / websites. Probeer uw eigen inhoud samen te stellen. Hiermee krijg je een originele selectie van inhoud met betrekking tot uw sector.

4. Koppel je Facebook-pagina om de bestaande promotiemateriaal:

Als u visitekaartjes, folders, posters, etc. heeft dan kunt u een link plaatsen naar uw Facebook-pagina. De makkelijkste manier is door middel van een QR code, die eenmaal gescand op mobiele zal de persoon direct naar de pagina brengen. En vergeet niet uw website of uw e-mail handtekening!

5. Betrek je fans en win nieuwe door middel van promotie:

Zodra uw familie, vrienden, zakelijke contacten / klanten aan boord zijn zal de snelheid van nieuwe fans dalen. Om deze weer te versnellen, raden wij aan een promotiecampagne op te zetten, zodat mensen leren over u en uw bedrijf. U kunt gebruik maken van een prijsvraag, een poll, kortingscode, of een wedstrijd. Wanneer u dit doet, let dan wel weer op de regels van Facebook.

6. Gebruik Facebook Ads:

Het is niet nodig om de begroting van een multinational hebben om uw bedrijf te promoten met Facebook advertenties. Zelfs met 5 of 10 Euro per dag kunt u een positief resultaat bereiken, als je betaalt per klik. Het belangrijkste voordeel is de segmentatie op locatie, leeftijd, geslacht en, vooral, belangen. U kunt zo specifiek de lancering van een campagne uitzetten. Wij raden u aan de advertentie te koppelen aan een open promotie. Op deze manier zal de nieuwkomer onmiddellijke een beloning krijgen voor “het leuk vinden” uw pagina: de kans om iets te winnen.

De volgende stap zou de zorg zijn voor bestaande fans en om deze te laten groeien. Heeft u hier nu geen tijd voor of weet u niet meer hoe u verder zou moeten? Neem dan contact met ons op. We kunnen u helpen om uw  Facebook-pagina naar een nieuw niveau te tillen.

We hopen dat deze tips nuttig zijn. Voor vragen aarzel dan niet om contact met ons nemen.

8 gedachten over “Hoe je 1000 Facebook likes krijgt in 6 stappen!”

  1. Pingback: Facebook likes kopen of niet? • MASJO Social Media Services

Reacties zijn gesloten.