Hoe gebruik ik lijsten om mijn vrienden te organiseren?

Om je op weg te helpen, heeft Facebook al lijsten gemaakt voor:
 Goede vrienden: voeg je beste vrienden toe aan deze lijst zodat je meer verslagen over ze ziet in je nieuwsoverzicht en op de hoogte wordt gebracht wanneer ze inhoud plaatsen. Je hebt ook de optie om deze extra meldingen uit te schakelen

Kennissen: dit is een lijst voor vrienden waarover je niet zo veel wilt horen. Personen op je kennissenlijst worden zelden weergegeven in je nieuwsoverzicht. Je kunt er ook voor kiezen deze personen uit te sluiten wanneer je iets plaatst door de optie Vrienden behalve kennissen in de publiekselectie te selecteren.
Niet toegankelijk: deze lijst is voor personen die je hebt toegevoegd als een vriend, maar met wie je niet echt iets wilt delen, zoals je baas. Wanneer je mensen toevoegt aan de lijst Niet toegankelijk, kunnen ze alleen je openbare inhoud zien of berichten waarin je ze dacht.

Opmerking: je vrienden ontvangen geen bericht wanneer je ze aan een van deze lijsten toevoegt. 

Er zijn ook smartlists en aangepaste lijsten.

Smartlists zijn lijsten die automatisch worden bijgewerkt op basis van informatie die je gemeen hebt met bepaalde vrienden, zoals een school, werkgever of woonplaats. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont, heb je een lijst met al je Facebook-vrienden die in een straal van 50 km van Rotterdam wonen. Je kunt deze afstand wijzigen of de grootte van de lijst aanpassen, of je kunt personen handmatig toevoegen aan of verwijderen van deze lijst. Deze lijst wordt automatisch bijgewerkt wanneer je vrienden hun tijdlijnen bijwerken. Als bijvoorbeeld 10 van je vrienden binnen een straal van 50 km van Rotterdam wonen (volgens hun Facebook-profiel/tijdlijn), worden ze toegevoegd aan je Rotterdam-smartlist. Als twee andere vrienden hun tijdlijn veranderen en aangeven dat ze ook binnen 50 km van Rotterdam wonen, worden ze automatisch toegevoegd aan je smartlist.

Je kunt ook aangepaste lijsten maken om vrienden naar wens te organiseren. Jij bepaalt wie op deze lijsten staat en welke privacyinstellingen op de lijsten van toepassing zijn. Je vrienden ontvangen geen bericht wanneer je ze aan aangepaste lijsten toevoegt.