Hoe behoud je de balans?

Vreselijk irritant, maar ik doe er net zo hard aan mee:

Halverwege het rondstruinen op de Libelle Zomerdagen is het tijd voor de lunch. Zodra we zitten pakken we het mobieltje erbij om te kijken of er nog berichten zijn op Facebook of Twitter. Eigenlijk wil ik mijn lunch eten en gezellig kletsen met mijn gezelschap. En als ik dan om me heen kijk doet bijna Iedereen even checken op het mobieltje. Enorm irritant!

Gezellig dineren met een vriendin? Natuurlijk eerst inchecken op Facebook, Twitter en Foursquare. Om halverwege het diner toch maar eens te kijken of er nog reacties zijn. Echt irritant!

Met een kopje thee in een goed gesprek zitten…midden in je verhaal pakt de ander het mobieltje erbij om te kijken wat de laatste updates zijn. Helemaal irritant!

En zo wil ik elke dag toch maar even kijken of er nog mensen mijn eigen Facebookpagina geliked hebben. Of dat er nog reacties binnen zijn gekomen op de laatste post van die dag.

Maar ook wil ik bijhouden wie er op mijn persoonlijke blog hebben gekeken en of die mensen dan ook nog reacties hebben achtergelaten. Niet dat ik er gelijk op zal reageren…

Vreselijk irritant vind ik het als ik in dat goede gesprek zit en de ander ineens op zijn of haar mobiel gaat kijken. Tegenwoordig stop ik dan met praten, want ik wil heel graag dat de ander hoort wat ik te zeggen heb! Maar ik vind het ook raar dat ik midden in mijn verhaal stop.

Ons hele leven is meer en meer doordrongen van technologieën met de bijbehorende Social Media. En soms wordt het zelfs ASocial Media!

Hoe zorg je er nu toch voor dat je de balans houdt tussen het leven zoals dat die plaatsvindt en het up-to-date blijven van de media?

Ik heb die behoefte steeds meer, want vanaf het moment dat ik mijn ogen open doe totdat ik ze weer sluit ben ik bezig met Social Media…Zelfs tot aan het asociale aan toe! Aan de ene kant wil ik niet achterblijven en mee doen met de rest, maar aan de andere kant: wat kan er misgaan als je de Social Media laat voor wat het is?

Tja wat kan er misgaan? Als je na een paar uur niet reageert op updates, sms’jes of app’jes krijg je al vragen…

En dan te bedenken dat we vroeger niet eens een antwoordapparaat aan onze telefoon hadden zitten…

Computer en telefoon uit! In je tas of jas laten! Stoppen met praten als die ander tijdens het gesprek de Social Media gaat napluizen! Genieten van je rust door de geluiden gewoon uit te zetten! Inplannen wanneer je op een dag je Social Media gaat bekijken of heerlijk een paar dagen op een onbewoond eiland zitten!

Hoe behoud jij de balans tussen Social Media en het echte leven?