Hashtags op Facebook

Na Twitter, Pinterest, Instagram en Tumblr voert nu ook Facebook de hashtag in. Om een hashtag aan je status toe te voegen, hoef je alleen een hekje (#) voor een woord te plaatsen.

Vanaf vandaag kun je op hashtags in Facebook-statussen klikken. Dat levert je dan een lijst met statussen met hetzelfde trefwoord. Binnenkort kun je ook op Hashtags zoeken via de zoekbalk bovenaan in beeld. Maar aangezien deze functie nog in Nederland is uitgerold, werkt dit dus nog niet.

“Zoals altijd bepaal je helemaal zelf wie je statussen kan zien; enkel vrienden of de hele wererld. Dit blijft ook door de lancering van de Facebook-hashtags zo”, schrijft productmanager Greg Lindley op de Facebook-website. “Dankzij hashtags kunnen mensen gemakkelijker ontdekken wat anderen over een bepaald onderwerp zeggen en eventueel deelnemen in openbare discussies.”

Facebook schrijft in haar persbericht dat er weldra nog meer nieuwe functionaliteiten uitgerold zullen worden om conversaties tussen verschillende sociale netwerken te linken.

Hier een document dat Facebook zelf uitgebracht heeft.