Google brengt eigen plugin uit voor WordPress

WordPress is een platform waar momenteel meer dan 20 procent van alle websites op draaien. Een populair systeem dus en precies de reden dat Google heeft besloten om een plugin uit te brengen voor WordPress. Het bedrijf geeft aan vaak te horen van gebruikers dat ze een makkelijkere manier zouden willen om de producten van Google te gebruiken.

De nieuwe officiële Google Publisher Plugin (beta) voor WordPress brengt diverse producten naar het pakket. Met de eerste versie van de plugin worden er twee producten toegevoegd aan WordPress, dit zijn Google AdSense en Google Webmaster Tools.

Als eerste Google AdSense. Na installatie kan Google AdSense eenvoudig worden gekoppeld aan WordPress om zodoende advertenties te kunnen toevoegen aan de website zonder dat het nodig is om HTML code aan te passen. Wat betreft Google Webmaster Tools in de nieuwe plugin kan alleen een website snel geverifieerd worden.

De Google Publisher Plugin voor WordPress kan net als andere plugins vanuit WordPress zelf geinstalleerd worden. Na installatie zijn de opties te vinden door te gaan naar de Instellingen van WordPress. Let wel op dat het dus nog gaat om een bètaversie van de plugin. De plugin kan overigens nog niet worden gebruikt door WordPress.com blogs.

google_publisher_plugin_wordpress_1

google_publisher_plugin_wordpress_2

Bron: http://www.websonic.nl/