Facebook status updates nu met meer dan 60.000 tekens!

Facebook verandert constant. De grote aanpassing van deze week is de verhoging van het aantal tekens dat je kan gebruiken in één post. In het begin van het sociale netwerk lag het Facebook character limit dicht bij dat van Twitter met 160 tekens. Over de jaren heen is deze limiet steeds gestegen. In september werd de character limitopgetrokken naar 5.000 tekens en nu is het aangepast naar meer dan 60.000 tekens of zoals Facebook het zelf noemt 1/9e van een roman.

Journalisten,schrijvers en bloggers of Google+?

De doelgroepen die het meest baat lijken te hebben zijn schrijvers van alle aard. Bloggers, novellisten, journalisten, … iedereen die graag lange teksten schrijft of leest zal waarschijnlijk tevreden zijn met deze mogelijkheid. De echte aanleiding van de verandering zal echter eerder bij de concurrentie liggen dan aandacht voor de Facebook gebruikers. Eén van de voordelen van Google+ is de mogelijkheid om in de Google Circlessamen te werken aan langere teksten. Dit kan nu dus ook met de hoge Facebook character limit gecombineerd met Facebook groepen.

Facebook zal op deze manier bovendien ook een aanzienlijke hoeveelheid aan content op haar domein kunnen genereren. Hierdoor zal Facebook zo mogelijk nog meer in de zoekresultaten verschijnen voor nog meer zoekwoorden…

Zien jullie persoonlijk een voordeel voor deze nieuwe limiet?