Facebook likes kopen of niet?

Voordelen Facebook likes kopen

thumbs-up[iconlist icon=”icon-user” class=”” style=””]

 • Goedkoop
  Voor een paar tientjes kun je al duizenden likes kopen. Hoe gemakkelijk is dat.
 • Status
  Zeg nou zelf . Een pagina met veel likes, like jij toch ook eerder dan een pagina met 15 likes.

[/iconlist]

Nadelen Facebook likes kopen

[iconlist icon=”icon-user” class=”” style=””]

 • Facebook fan pagina kan worden verwijderd
  Het allerbelangrijkste nadeel is dat je het risico loopt dat je Facebook fan pagina zal worden verwijderd. Facebook is de laatste erg bezig om alle “fake” likes te verwijderen. Daarnaast heeft Facebook wel in de gaten als jouw Facebook fan pagina van 16 likes naar 10016 likes gaat.
 • Nep accounts
  Je kunt wel duizenden likes hebben gekocht, maar wat is nu echt de toegevoegde waarde? Er is totaal geen interactie en betrokkenheid (want de accounts bestaan niet). Wellicht reageren juist de echte Facebook accounts eerder in een kleinere groep dan als er duizenden mensen de pagina hebben “geliked”.
 • Edgeranking
  Even in het kort betekent ‘Edgeranking’ elke interactie die jij als gebruiker maakt met Facebook. Maar ‘Edgeranking’ geldt ook voor een Facebook fan pagina met al de bijbehorende Facebookers die de pagina leuk vinden. Hier moet een gezonde balans inzitten. Als jij 10.000 volgers hebt maar er is totaal geen interactie oftewel slechte ‘Edgeranking’ gaat dit ten koste van jouw relevantie.

[/iconlist]

thumbs-down

Even terug naar de kern: Moet je nu wel of geen likes kopen? Mijn mening is een dikke vette NEE!  Maar hoe kom je dan aan likes? Lees in dit artikel enkele tips hoe je aan je eerste 1000 likes kan komen. 

Wil je mijn betoog hierboven negeren en tóch likes kopen? Zorg dan in ieder geval dat het échte Facebook-gebruikers zijn en dat ze uit Nederland komen (of in ieder geval de Benelux). Facebook is slim genoeg om te zien dat je ze gekocht hebt wanneer je plots duizenden “likers” uit India of China op je pagina hebt. Voor je het weet wordt je pagina door Facebook uit de lucht gehaald.

Likes kopen is namelijk niet alleen slecht voor je pagina, het is ook tegen de regels van Facebook.