Een Facebook live via Zoom opzetten

Een Facebook live via Zoom opzetten

masjo-zoom

Oke eerst moeten we even kijken of je Zoom goed hebt ingesteld om een Facebook live te doen. Log in bij Zoom als een administrator. Zodat je alle rechten hebt om dingen aan te passen. Klik op Account Management > Account Settings. Zorg ervoor dat vakje aanstaat bij  Allow live streaming the meetings aan de rechterkant van het scherm. En dan onder In Meeting (Advanced) vinkje je de optie Facebook aan.

Yes! Zodra dit allemaal goed is ingesteld, plan je een event in via Zoom. Als het event is aangemaakt ga je helemaal naar onderaan de pagina en kies je Live streaming en dan kies je voor configure Live stream settings.

Er zal dan een pop up scherm in beeld komen. Dus let op dat je geen pop ups blokkeert. De gegevens die we hier moeten gaan invullen halen we uit facebook. De eerste optie is de plek waar je de Facebook live gaat doen. Dus de url naar de Facebook groep of pagina. De overige gegevens halen we uit Facebook. Dus nu gaan we in een ander scherm even naar Facebook.

Kies op Facebook voor Livevideo.

Dan opent de Facebook Live producer pagina. Aan de rechterkant van de pagina vind je de streamsleutel. Deze vul je in op de tweede regel van het zoom popup venster. Dus nu moeten we nog een laatste regel vullen in zoom.

Kies voor Een Livevideo inplannen. Deze vindt je aan de linker kant van het menu. Vul dan de datum en het tijdstip in van de Live. Kies waar je de live wilt delen. Dit kan zijn je tijdlijn, je pagina of een groep. Kies een afbeelding die wordt gebruikt voor de aankondiging.

Als je alles hebt ingevuld, dan kies voor je voor Livevideo plannen. Want zodra je hier op klikt wordt de 3e code gemaakt die we nodig hebben voor Zoom.

Eerst nog een bevestiging dat het allemaal is gelukt. En dan aan de rechtste kant van het scherm vind je de server url. Kopieer deze gegevens eenvoudig door op de knop kopiëren te klikken. En plak ze in de laatste regel in zoom en sla deze op.

Er is nu een aankondiging geplaatst op de plek waar je live wilt gaan. En zodra het tijd is om live te gaan. Open je Zoom en start je de meeting. Daarmee zal automatisch de Facebook Live gestart worden op Facebook.

Succes ermee. Kom je er niet uit, laat het me dan weten. Of plan direct een kennismaking gesprek in.