DOMEIN VERIFIËREN OP FACEBOOK

Facebook

Wat is domeinverificatie?

Dat jou Facebookpagina bij jouw website hoort. Is voor Facebook niet altijd duidelijk. Dan helpen we Facebook met het leggen van die link. Het domein van je website moet je dus verifiëren met Facebook.

Je domein verifiëren, hoe doe je dat?

Het verifiëren is zo gebeurd. En het kan op diverse manieren. Als je iemand hebt die je website onderhoudt, dan moet je deze ook inschakelen.

We gaan er even vanuit dat je al een Business Manager (bedrijfsmanager) account van Facebook hebt. Heb je deze nog niet? Dan is het aan te raden er een aan te maken, via business.facebook.com

Stap 1

Ga naar Business Manager en vervolgens naar de Business Settings. In het menu aan de linkerkant klik je onder Brand Safety op Domains.

Stap 2

Klik op de blauwe button Add om een nieuw domein toe te voegen. In de pop-up vul je vervolgens het domein van jouw website in. Voor ons zou dat bijvoorbeeld zijn ‘masjo.nl’. De ‘www’ hoeft er niet voor. Klik op Add Domain.

Stap 3

Je ziet nu dat de verificatie Pending is, in afwachting dus. Nu moet er aan de kant van je website iets worden toegevoegd. Dit wordt wat technisch. Hier moet je degene die jouw website onderhoudt inschakelen.

Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden:

Manier 1 : DNS-verificatie

Voeg een TXT record toe aan je domein om duidelijk te maken dat je de eigenaar van het domein bent. Dit doe je in je DNS instellingen bij je hosting.

1. Login bij je domeinprovider en ga naar het DNS-recordgedeelte van je domeinhost.
2. In de DNS-record dien je het TXT-item toe te voegen.
3. Voeg @ toe in het veld Host (Als je domein dit vereist).
4. Wanneer de wijzigingen zijn doorgevoerd klik je op verify. (Het kan even duren voordat het is doorgevoerd, dan probeer je het morgen nog eens.)

Wanneer je geen toegang hebt tot je domein neem dan contact op met je domeinprovider of webbouwer.

Manier 2: HTML-bestand

1. Download eerst het HTML bestand naar je computer.
2. Upload het bestand naar de root-directory van je site.
3. Klik vervolgens op verify.

Hiermee wordt je domein onmiddellijk geverifieerd.

Manier 3: META-tag

  1. kopieër de meta-tag code van Facebook.
  2. Voeg de metatag toe aan je website. Dit is een stukje code wat je in de header van je site plaatst.
  3. Klik vervolgens op verify.

Je hoeft maar een van de drie optie te kiezen.

Stap 4

Als de verificatie is gelukt, verschijnt er naast de url een groen bolletje (in plaats van rood). Je moet nu nog je pagina aan het domein koppelen, door op Add Assets te klikken. Selecteer de bijbehorende pagina, druk op Add en vervolgens op Done. Onder Connected Assets zie je de naam van je Facebookpagina staan.

Let op: het kan even duren voordat het verificatieproces voltooid is. Lukt het dus niet meteen om na de verificatie een linkvoorbeeld op je Facebookpagina aan te passen? Wacht nog een paar uur en probeer het opnieuw.

Is het je gelukt? Goed bezig! Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *