CourseFlow review

CourseFlow review

Platform voor online leeromgevingen

CourseFlow

Ben je op zoek naar een platform voor het opbouwen van een online cursus en community? Dan mag je deze CourseFlow review niet missen. Ik leg je van A tot Z uit wat je moet weten over deze aanbieder en de mogelijkheden van het platform.

CourseFlow review: hoe werkt dit platform?

CourseFlow is een Nederlands platform voor het maken van online cursussen met als optie een community. Het is een platform voor online trainingen/ leeromgevingen. Met vele extra functionaliteiten. Dit houdt in dat je met behulp van CourseFlow een complete e-learning community kan opbouwen.

Het inrichten van de leeromgeving binnen CourseFlow is binnen één dag gereed. En als je hulp nodig hebt bij het opstarten, dan helpen de mensen van CourseFlow je met het opmaken van je eerste les.

Als je wilt kan je de online omgeving helemaal inrichten naar je eigen huisstijl. Zo kan je met een eigen domeinnaam (white label) werken waardoor het lijkt alsof het geheel jouw trainingsplatform is.

Welke abonnementen biedt CourseFlow voor online cursus & community maken?

CourseFlow maakt gebruik van 3 abonnement. Welke steeds uitgebreider wordt met functionaliteiten.

De optie “bouwer” daar begint iedereen mee. Je kan het systeem testen en op je gemak je cursus of leeromgeving opbouwen. Zodra je klaar bent om je cursussen te verkopen, ga je over naar het starter abonnement. Tenzij je functies wil gebruiken uit het pro abonnement. Dan stap je over op pro.

Bij de optie “pro” heb je wel alles om er een succesvolle online cursus en community van te maken.

Bouwer

 • Onbeperkt lessen
 • Onbeperkt cursussen
 • max 5 deelnemers
 • Chat/ Ticket support
 • CourseFlow Manage App (iOS en Android)
 • Koppelingen met externe applicaties zoals nieuwsbrief systemen
 • 14 dagen gratis

Starter

 • Alles uit pakket ‘Bouwer”
 • max 200 deelnemers
 • Onbeperkt betalingen, abonnementen en facturen
 • Onbeperkt aantal mails
 • Onbeperkte opslagruimte
 • 14 dagen gratis

Pro

 • Alles uit pakket ‘Starter’
 • 2000 deelnemers
 • Whitelabel (eigen domein)
 • Onbeperkt extra docenten/beheerders
 • Communityfunctie
 • 14 dagen gratis

Functionaliteiten van CourseFlow

De lessen voor je online leeromgeving maak je in het tabblad flow. De opmaak van je lessen kan je zo instellen, dat het in stijl is met je eigen huisstijl. Kleuren, logo, lettertypes kan je allemaal instellen zodat het overal het zelfde is.

CourseFlow werkt met een handige content builder. Hiermee maak je eenvoudig je lessen aan. Een les is opgebouwd uit diverse elementen.

 1. Je kan tekst toevoegen
 2. Je kan een afbeelding toevoegen
 3. Je hebt een optie om een bestand te laten downloaden door de deelnemers.
 4. Of je kan de deelnemers iets laten uploaden.
 5. Je hebt de optie om vragen te stellen. Dit kunnen open vragen of gesloten vragen zijn.
 6. Je kan een video embedden.
 7. Je kan een audio bestand uploaden en deze laten afspelen via CourseFlow
 8. Wanneer je gebruik maakt van een community kan je een onderwerp uit de community toevoegen.
 9. Je hebt de mogelijkheid om een code toe te voegen. Dit is handig als je iets wil embedden.

Een cursus / flow opbouwen in CourseFlow

Wanneer de lessen zijn gemaakt, wordt het tijd om je flow op te bouwen. Een flow is de tijdslijn met Diverse acties. Op alle acties kan je bepaalde voorwaarden zetten. Deze zal ik later behandelen.

Acties van CourseFlow

Geef content vrij
De naam zegt het eigenlijk al. Hiermee geef je content vrij. Dus een bepaald les die je gemaakt hebt.

Aanmelden voor flow
Een flow is een cursus. Wil je dat deelnemers automatisch door gaan naar een volgende cursus dan kan je ze aanmelden voor de flow.

Toegang tot de community
Binnen CourseFlow heb je ook een community. Wil je dat deelnemers hier toegang krijgen, dan plaats je deze actie.

Uitschrijven uit deze flow
Het kan zijn dat je cursus een einddatum heeft. Met deze actie kan je eenvoudig je deelnemers laten uitschrijven.


Verstuur email
Je hebt de mogelijkheid om emails te sturen naar de deelnemers. Dit kan op een bepaalde dag of als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Bijvoorbeeld wanneer iemand inactief is voor een x aantal dagen. Of wanneer iemand nog niet de factuur heeft voldaan.

Toon popup
Binnen CourseFlow kan je ook een popup tonen. Wanneer een deelnemer dan inlogt krijgt hij deze te zien.

Connecties
Maak je gebruik van een nieuwsbrief programma zoals Mailblue, Mailchimp of Autorespond. Dan kan je deze eenvoudig koppelen aan CourseFlow. Hiermee kan je automatisch deelnemers op een lijst plaatsen of een bepaalde tag geven.

Voortgang
Aan het einde van een cursus is het leuk om de deelnemers iets tastbaars te geven. Hiervoor kan je een certificaat aanmaken. Deze kan je opmaken in je eigen stijl en met je eigen gegevens.

Betaling
Dit is ook een belangrijke actie. Wanneer je je cursus betaald aanbiedt. Dan is er de mogelijkheid om de betalingen en facturen via CourseFlow te laten lopen. Bij het registreren van je cursus krijgen de deelnemers een betaal popup. Wanneer ze dit proces hebben doorlopen, zullen ze automatisch toegang krijgen tot de cursus. De betalingen worden via Mollie.com gedaan. De facturen zijn te zien in een handig overzicht en de deelnemers hebben zelf in hun omgeving ook de mogelijkheid om de factuur te downloaden.

Een voorbeeld hoe een flow eruit zou kunnen zien. Eerst een betaling, daarna een koppeling met Active Campaign om een deelnemer aan een lijst toe te voegen, daarna wordt er nog een tag toegevoegd. En de eerste les wordt vrij gegeven. Dit gebeurt allemaal op dag 0. Dag 0 is de dag dat deelnemer inschrijft.

Je hebt de mogelijkheid om content te drippen. Drippen betekent dat er nieuwe lessen vrij komen als aan een voorwaarden voldaan. Dat kan bijvoorbeeld op een specifieke een dag zijn, of wanneer een andere les is voltooid. 

Op de acties van de flow kan je namelijk ook nog voorwaarden aan toekennen. Dan wordt de acties pas gedaan als je aan alle voorwaarden voldoet.

Ik zal hieronder de verschillende voorwaarden nog uitleggen.

Dit zijn de voorwaarden welke je kan gebruiken op een actie in de flow

 

Onze mening over CourseFlow

CourseFlow is een heel compleet en makkelijk in gebruik platform. Ik zelf maak sinds 2018 gebruik van dit platform. Voor diverse opdrachtgevers heb ik cursussen opgebouwd in CourseFlow. CourseFlow heeft als grote plus dat het een Nederlands bedrijf is. Een tijd geleden werd ik door de oprichter gevraagd om voor hem te komen werken. En sindsdien werk ik op de helpdesk. De helpdesk is bereikbaar via de telefoon en via een ticket systeem. Dus als je vragen hebt, dan is de kans aanwezig dat je door mij geholpen wordt. Er is ook een hele uitgebreide help website. https://help.course-flow.com/ Waar je eenvoudig artikelen kan zoeken over diverse toepassingen van CourseFlow.

De kosten staan zeker in de verhouding tot wat je krijgt. Je kan een leersysteem ook op je eigen omgeving hosten, maar dan moet je het ook bijhouden en updaten. Dit kost tijd en als je hier de kennis niet voor hebt, moet je er ook iemand voor inhuren. CourseFlow is continue in ontwikkeling. Ze denken met je mee en er worden steeds nieuwe features uitgerold.

CourseFlow is echt Idiotproof. Iedereen kan er mee werken. Het is gebruiksvriendelijk en biedt een handige structuur voor het bouwen van je online cursussen.

Je hebt de mogelijkheid om 2 weken alle functionaliteiten te testen. Ik zou dat zeker aanraden en kom je ergens niet uit. Dan mag je me altijd benaderen. Wil je meer weten, maak dan vandaag nog een account aan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *