7 tips om meer uit je Linkedin profiel te halen.

Iedere seconde worden er 2 nieuwe profielen aangemaakt op Linkedin. Eerder dit jaar gaf Linkedin aan dat ze  200 miljoen gebruikers hebben.

Als je al een tijdje niet meer op je profiel hebt gekeken, dan wordt het misschien eens tijd om je profiel op te poetsen. Ik geef je hierbij 7 manieren aan om meer uit je Linkedin profiel te halen. Gebruik jij deze manieren al?

1. Custom url

Foto 03-12-13 om 14.03

Een nieuw Linkedin profiel heeft altijd een profiel link met allerlei rare tekens en nummers. Dit is natuurlijk een nachtmerrie om te kunnen onthouden. Gelukkig bied Linkedin de mogelijkheid om dit zelf aan te passen. Gebruik een URL welke bij je past.

Hoe je dat doet, lees je hier. 

2. Is je profiel volledig

Om je profiel helemaal in te vullen op Linkedin, daar kun je wel wat tijd voor uit trekken. Het beste is om dit wel te doen. Een volledig ingevulde pagina wordt natuurlijk veel beter gevonden. Niet alleen via Linkedin, maar ook via google. Door het schrijven van dit bericht, realiseerde ik me, dat ik niet eens een document/ brochure/ presentatie aan mijn profiel heb gekoppeld. Daar zullen we maar eens even tijd voor vrij maken. 😉

Foto 03-12-13 om 14.23

3. Linkedin profiel foto

Ik heb het hier eerder al over gehad. Maar je krijgt maar een kans om een eerste indruk te maken. Linkedin is een zakelijk netwerk, dus een familiekiekje van de vakantie is hier niet op zijn plaats. Plaats een recente, aantrekkelijk foto van je hoofd. De foto op Linkedin is aan de kleine kant, vandaar alleen je hoofd.

4. Skills en expertise

Dit gedeelte is zo belangrijk! Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan of opdracht. neem de tijd om zo veel mogelijk details toe te voegen als kennis en ervaring. Want op deze zoekwoorden komen recruiters op je profiel. Je kan er voor kiezen om dit gedeelte aan de bovenkant van je profiel te plaatsen. TIP: gebruik geen ervaringen welke je misschien wel hebt, maar waar je geen werk in zoekt.

5. Endorsements

Vorig jaar heeft Linkedin de functie van endorsements toegevoegd. De ervaringen welke je zelf hebt toegevoegd, kunnen worden aanbevolen door je netwerk. Tevens kan je netwerk ook andere skills toevoegen.

Foto 03-12-13 om 14.53

6. Deel een update

Heel veel mensen weten niet dat je zelf een update kan plaatsen via je home pagina. Wanneer je een status update plaatst dan zien de mensen waarmee je gelinkt bent deze update. Plaats daarom af en toe een update zodat je weer even op de radar komt van je netwerk. Ga dit niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

Foto 03-12-13 om 14.54

7. Vraag om aanbevelingen

Aanbevelingen zijn een essentieel onderdeel van je LinkedIn profiel. Maar het is belangrijk om aanbevelingen te hebben van mensen die je daadwerkelijk hebt gewerkt, en niet alleen je vrienden.

Heb jij nog toevoegingen voor deze lijst, laat het dan weten via een reactie hieronder. En mochten we nog niet gelinkt zijn op Linkedin, dan mag je me natuurlijk altijd uitnodigen via http://www.linkedin.com/in/mascha